Brabant Asperge Genootschap

 

Asperge-Benefietdiner 2019

Na het succes van de vorige edities verzorgd het Brabants Asperge Genootschap ook in 2019 weer een asperge-benefietdiner.

 

Simenonshof

Dit jaar is gekozen voor:

Woonzorgpark Simeonshof
in Erp

waar het Genootschap op vrijdag 7 juni as. dit asperge-benefietdiner gaat verzorgen. Er wordt een mooi drie-gangen menu geserveerd met uiteraard de Brabantse asperge in de hoofdrol.

 

Het gaat hierbij om bij een vaak maatschappelijk vergeten groep een heerlijk aspergediner te verzorgen. Bij veel instellingen is door de bezuinigingen een eigen keukenvoorziening weggesaneerd en krijgen de bewoners vaak maaltijden afkomstig uit centrale keukens.  Een mooi maar ook gevoelig product als Brabantse asperges is dan ook iets wat zelden, op het menu voorkomt van deze groep aspergegenieters. 

Voor deelname aan deze asperge avond wordt een kleine bijdrage gevraagd. Alle opbrengsten worden in 2019 geheel gedoneerd aan de stichting Wensambulance Noord-Brabant het goede doel waarvoor het Brabants Asperge Genootschap dit jaar gekozen heeft.

 


In 2018 was het genootschap te gast bij Vivent Mariaoord te Rosmalen, zie:  Asperge benefietdiner 2018

In 2017 is er eenmalig voor een andere opzet gekozen, vanwege de toen actuele situatie met de vluchtelingen, zie: Brabantse Asperges gecombineerd met Syrische gerechten was een groot succes.

In 2016 was het genootschap te gast bij woon- zorgcentrum Odendael te St. Oedenrode, zie:  Asperge benefietdiner 2016