Brabant Asperge Genootschap

 

Lekkerste Aspergeham 2019

De voorgaande verkiezingen van “Dé Lekkerste Aspergeham” was een groot succes met veel inzenders en publiciteit. Voor 2019 gaat het Genootschap weer een verkiezing organiseren van:

Dé lekkerste Brabantse aspergeham 2019

 

BILD0193


Het Asperge Genootschap is van mening dat er ook hier veel onderscheidende en wisselende kwaliteiten te vinden zijn. Opzet van deze verkiezing is om uit de willekeur van aangeboden gekookte (Coburger vorm) achterhammen jaarlijks de beste cq lekkerste Brabantse ham te kiezen door middel van een blinde keuring.

Doel hiervan is om deze verkozen “lekkerste Brabantse ham” aan te bieden aan de bij het Genootschap aangesloten huisverkopende aspergetelers en aspergerestaurants, zodat zij deze ter verkoop aan hun klanten en gasten kunnen presenteren.

Het betreft een “blinde” keuring door onafhankelijke en gerenommeerde keurmeesters, zonder vermelding van herkomst of deelnemer, beoordeling/keuring vindt plaats op:  donderdag 24 januari 2019.

( de datum is voorlopig onder voorbehoud )


Wij nodigen dan slagers uit Noord-Brabant uit voor deelname aan deze verkiezing. De hoofdprijs is een wisseltrofee, welke de winnaar als promotie-item mag gebruiken en een jaar lang in zijn verkoopruimte mag zetten.

Deelname is gratis voor slagers welke lid zijn van het Brabants Asperge Genootschap.

Meer info betreffende deelname bij ons secretariaat: info@brabantseasperge.nl

 

De winnaar van dé Lekkerste aspergeham in 2018 was:

1e Prijs Ham 2018

Keurslagerij Geilings

Zonneplein 7-10, 4624 BC Bergen op Zoom
Tel. 0164-235521
www.geilings.keurslager.nl

 

De overige genomineerde finalisten waren:

Slagerij Dennis van de Ven
Plein 1944 39, 5481 AR Schijndel
Tel. 073-5492218
www.slagerijdennisvandeven.nl

 

Thomas Koppens Vleeswaren
Postelstraat 37b
5711 EM Someren
Tel. 0493-491437
www.thomaskoppens.nl

 

Vorige winnaars van deze competitie:

Bent u benieuwd welke wijnimporteur eerder de eer heeft gehad om deze trofee mee naar huis te nemen, kijk dan in het overzicht  winnaars aspergeham-verkiezing