Brabant Asperge Genootschap

 

Aardappel-espuma met asperge

Espuma (640x 640)

 

Ingrediënten:
• 200 gram bloemige aardappels
• 4 asperges, gekookt
• 1 deciliter asperge kookvocht
• 3 eetlepels olijfolie
• zout

Bereiding:
Kook de aardappels in water en zout, giet af en wrijf ze door een fijne zeef.
Snijd de koppen van de asperges.
Snijd de onderkant in stukjes en blender met het aspergekookvocht tot een gladde massa.
Wrijf ook dit door een zeef.
Meng de aardappel, asperge en olijfolie tot een gladde substantie.
Breng op smaak met zout
Giet over in een sifon en plaats twee patronen.
Zet de sifon au bain-marie (maximaal 70°C).
Serveer warm in een glas met de warme aspergepunten.

Albert Tielemans,
Culinair adviseur Brabants Asperge Genootschap.