Brabant Asperge Genootschap

 

Aspergebitterballen met beenham en een remoulade-dip

_MG_0384 Aspergebitterballen Met Beenham En Een Remoulade -dip

(snack voor 4 personen)        
        
Ingrediënten:
3 witte asperges, gekookt en in stukjes gesneden (aspergevocht bewaren
3 groene asperges, gekookt en in stukjes gesneden (aspergevocht bewaren)
50 gr. in reepjes gesneden beenham
2 eieren
25 gr. boter
100 gr. bloem
1½ dl. aspergevocht
25 gr. kappertjes
25 gr. augurk fijngesneden
¼ bosje fijnghakte kervel
1 theel. mosterd
100 gr. mayonaise
                
Bereiding:
Verwarm de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat enkele minuten garen zonder te kleuren. Voeg dan het koude aspergevocht al roerende toe en breng dit langzaam aan de kook. Zodra het kookt voeg dan de asperges en beenham toe. Doe da massa in een schaal en dek dit af met plasticfolie.  Laat het mengsel afkoelen in de koeling.
Splits de eieren en zet het eiwit, de bloem en het paneermeel klaar in bakjes. Haal het koude aspergemengsel uit de koelkast en draai hier mooie stevige balletjes van.
Wentel de balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door de paneermeel, vervolgens nog een keer door het eiwit en paneermeel.
Frituur de aspergebitterballen in 4 à 5 minuten op 180° C. goudbruin.
Meng voor de remoulade-dip de mayonaise met de kappertjes, augurk, kervel en mosterd.

Opmaak:
Leuk om een klein dotje remouladesaus op de bitterbal te spuiten met een takje kervel.

Tip:
Lekker bij de borrel met olijven en gemarineerde asperges of als amuse te serveren.