Brabant Asperge Genootschap

 

Aspergepizza (vegetarisch)

_MG_0219  Aspergepizza (vegetarisch) (1)

(lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten :
800 gr. asperges
300 gr. kant en klaar pizzadeeg
2 eetl. olie
250 gr. tomatensaus
50 gr. ui, in ringen
100 gr. paprika, in reepjes
60 gr. geraspte kaas
100 gr. gemengde sla
3 eetl. dressing
2 takjes verse basilicum

Bereiding:
Kook de asperges in licht gezouten kokend water 3 min. beetgaar.
Laat ze afkoelen in het kookvocht.
Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoekige lap en leg dit op een met olie ingevette bakplaat.
Smeer de pizzabodem luchtig in met de tomatensaus.
Beleg de pizza met de ui, paprikareepjes, asperges in stukken gesneden en bestrooi met geraspte kaas.
Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 à 250° C. en bak in ca. 10 min. af.
Haal de pizza uit de oven en snijd deze in stukken.
Verdeel dit op warme borden en serveer met de met dressing aangemaakte sla. Beleg met enkele blaadjes basilicum.

Tip:
Dit is een lekkere gezonde vegetarische variant, maar u kunt natuurlijk allerlei toevoegingen doen zoals reepjes ham, salami, zalm, garnaaltjes, ansjovis, tonijn, enz.