Brabant Asperge Genootschap

 

Asperges in tempura met scampi's

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 8 asperges
  • 50 gram aardappelzetmeel
  • 1 zakje tempurameel
  • 1 zakje pancomeel
  • zout
  • 12 scampi's
  • witte wijnsaus

Bereidingswijze

  • asperges schillen en koken in water met zout
  • als ze gaar zijn uit het vocht halen en daarna droog deppen
  • asperges door het aardappelmeel halen
  • tempura aanmaken zoals omschreven op de verpakking
  • asperges door het tempura halen en daarna door het pancomeel, koel bewaren

Scampi's

  • scampi's pellen en daarna het darmkanaal verwijderen

Saus

  • tuinkruiden fijnhakken en daarna in de warme witte wijnsaus doen en kort verwarmen

Serveren

  • asperges in panco bakken in de frituur tot ze goed bruin zijn
  • intussen de scampi's bakken en de saus verhitten
  • alles serveren op bord

Door: Maurice Bissels