Brabant Asperge Genootschap

 

Aspergesoep met waterkers

 Aspergesoep (640x 447)

 

Ingrediënten:
• 1 liter lichtgebonden aspergesoep
• ½ bosje waterkers
• 4 plakjes gerookte (Livar Prosciutto di Monastero) ham
• 4 kleine broodjes

                                                                                   

Logo Livar (640x 462)

Ingrediënten:
• 1 liter lichtgebonden aspergesoep
• ½ bosje waterkers
• 4 plakjes gerookte (Livar Prosciutto di Monastero) ham
• 4 kleine broodjes

Bereiding:
Blancheer de waterkers (houd 4 takjes apart) 1 minuut in kokend water, haal het uit de vloeistof en direct onderdompelen in ijswater.
Zeef de waterkers en knijp het overtollig vocht er uit.
Breng de aspergesoep aan de kook.
De waterkers in de soep doen en blenderen totdat de waterkers fijngemalen is en gelijkmatig verdeeld over de soep.
Draai de gerookte ham om de broodjes en serveer bij de soep.
Garneer met een blaadje waterkers.

Albert Tielemans,
Culinair adviseur Brabants Asperge Genootschap.