Brabant Asperge Genootschap

 

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

 _MG_0363 Aspergesoufflé Met Hollandse Garnalen En Zeekraal

(voorgerecht voor 4 personen)        
        
Ingrediënten:
12 asperges, geschild en in stukjes van 1 cm. gesneden (aspergepunten apart houden)
2 eetl. olie
½ gesnipperd ui
100 gr. gedroogde pomodori tomaat op olie
1 takje tijm
4 eieren
200 ml. room
10 gr. zout
60 gr. zeekraal
100 gr. Hollandse garnalen
            
Bereiding:
Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes.
Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig zacht zijn.
Meng op het laatst de in blokjes gesneden pomodori tomaat en tijmblaadjes erdoor.
Laat het mengsel afkoelen.
Meng in een schaal de eieren met de room en het zout, goed doorkloppen.
Verdeel in vier ovenschaaltjes het aspergemengsel met de aspergepunten in het midden, verdeel hier het room-eimengsel langzaam over.
Plaats de schaaltjes in een oven van 170º C. en bak de soufflé in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Let op: de oven tijdens het bakken van de soufflé’s niet openen.
Bak de zeekraal kort in de olijfolie en doe op het laaste moment de garnaaltjes erbij.

Opmaak:
Garneer de aspergesoufflé uit de oven met de zeekraal en garnaaltjes.