Brabant Asperge Genootschap

 

Aspergetortilla met gerookte zalm

_MG_0215 Aspergetortilla Met Gerookte Zalm

(voor- of lunchgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:
400 gr. aardappels (vastkokers)
300 gr. gekookte witte asperges
50 gr. gesnipperde ui
70 gr. rode of oranje paprika  
6 eieren
4 eetl. melk
peper en zout
30 gr. boter
50 gr. extra belegen, geraspte kaas
2 eetl. fijngeknipte bieslook
200 gr. gerookte zalm
100 gr. mesclune salade
2 eetl. dressing

 
Bereiding:
Snijd de geschilde en gewassen aardappels in blokjes van 1 cm.
Snijd de gekookte asperges in stukjes van ca. 2 cm.
Was en snijd de paprika in kleine stukjes.
Klop de eieren los met de melk, een beetje zout en versgemalen peper.
Kook de aardappelblokjes in iets gezouten water in ongeveer 7 min. nét gaar.
Giet de blokjes af en stoom ze droog.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappelblokjes, ui, paprika en stukjes asperge gedurende enkele minuten.
Schep de groenten tijdens het bakken regelmatig om.
Giet het eimengsel over de groenten in de koekenpan.
Strooi de geraspte kaas erover (houd wat achter voor garnering).
Doe een deksel op de pan en bak de tortilla 10 à 12 min. op laag vuur of in een voorverwarmde oven van 200° C.
De tortilla is klaar als het eimengsel gestold is.  

Opmaak:
Serveer de in punten gesneden tortilla op voorverwarmde borden.
Leg er de gerookte zalm bij.
Strooi er wat achtergehouden geraspte kaas op en serveer er de met dressing aangemaakte salade bij.


Tip:
Variaties op de tortilla krijgt u door de gerookte zalm te vervangen door er garnaaltjes, krab of gerookte kipblokjes doorheen te doen.