Brabant Asperge Genootschap

 

Cappuccino van asperges, doperwten en garnalen

_MG_0262 Cappuccino Van Asperges , Doperwten En Garnalen

(soep voor 4 personen)

Ingrediënten:
100 gr. asperges, gekookt en in stukjes
5 dl. aspergebouillon (kookvocht)
1 dl. witte wijn
50 gr. uienringen
1 teentje knoflook
1 stukje sinaasappelschil
250 gr. doperwten
zout en peper
50 gr. crème fraîche
½ dl. volle melk
60 gr. Hollandse garnalen
1 eetl. kervelblaadjes

Bereiding:
Breng de aspergebouillon met de witte wijn aan de kook.
Voeg de uienringen, knoflook en een stuk sinaasappelschil toe en laat het geheel goed doorkoken.
Voeg dan pas de doperwtjes toe en kook deze zonder deksel op de pan even mee, zodat zij hun kleur behouden.
Voeg de helft van de gekookte aspergestukje toe.
Neem de sinaasappelschil eruit en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
Roer de soep door een zeef en breng hem op smaak met zout en peper.
Klop de crème fraîche en melk tot een luchtig schuim.

Opmaak:
Verdeel het restant van de asperges in een kom of glas en schep hier de hete soep over.
Lepel er een laagje van het schuim overheen.
Garneer met wat doperwten, Hollandse garnalen en kervelblaadjes.