Brabant Asperge Genootschap

 

Cocktail van tonijn met oosterse mihoen-aspergesalade

Aspergegerechten 08 Cocktail Van Tonijn Met Oosterse Mihoen -aspergesalade

(voorgerecht voor 4 personen)        
        
Ingrediënten:
4 à 8 gekookte asperges
400 gr. tonijnfilet
20    gr. furikake (Japanse zeewiermix)
2 eetl. zonnebloem- of olijfolie
300 gr. gekookte mihoen
50 gr. gesnipperde rode ui
100 gram taugé
2 eetl. sesamolie
2 eetl. mayonaise
2 eetl. sojasaus
4 takjes waterkers
zout en peper
2 st. saffraan-kroepoek
2 st. rode curry-kroepoek
                        
Bereiding:
Kruid de tonijnfilet met zout en peper en rol door de furikake, druk goed aan zodat het zeewiermix er goed aan blijft hangen.
Bak de tonijnfilet in een hete pan met olie kort rondom aan, de kern moet nog mooi rood zijn, anders wordt de tonijn te droog.
Haal uit de pan en laat op keukenpapier afkoelen.
Maak de taugé schoon, doe in een zeef en giet er kokend water over en laat afkoelen.
Snijd de koppen van de asperges en bewaar er vier voor garnering.
Snijd de rest van de asperges in stukjes, meng ze met de restantjes tonijn, mihoen, ui, taugé, sesamolie, sojasaus en mayonaise.  
Frituur de kroepoek in olie van 170º C. mooi krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Opmaak:
Snijd plakjes van de tonijn en plak deze aan de binnenkant van een whiskyglas.
Schep de asperge salade voorzichtig in het midden van de glazen.
Garneer de cocktail met de aspergekop, kroepoek en de takjes waterkers.