Brabant Asperge Genootschap

 

Gekaramelliseerde asperges met quinoasalade

Gekaramelliseerde Asperges Met Quinoasalade

(voorgerecht 4 personen)

Ingrediënten:

  • 600 gr. Brabantse asperges
  • 3 eetl. olijfolie (om in te bakken)
  • 50 ml. sojasaus
  • 2 eetl. sesamolie
  • 4 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. vissaus
  • zout en peper
  • 50 gr. mix van
  • slasoorten     

Ingrediënten Quinoasalade:

  • 250 gr. quinoa
  • 100 gr. bospeen
  • 1 eetl. olie
  • 100 gr. cashewnoten (ongezouten)
  • 100 gr. Hüttenkäse
  • 1 bakje kiemgroenten                                                                                                                   

Bereiding asperges:
Verwarm een grillpan voor. Schil de asperges en bestrijk de asperges met een beetje olijfolie.
Gril de asperges in circa 6 minuten rondom beetgaar.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Meng voor de dressing de sojasaus, sesamolie, gembersiroop en de vissaus in een kom.
Kook dit in een pan circa 3 minuten in tot een stroop.  Schenk de dressing over de asperges.

Bereiding quinoasalade:
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Schraap de bospeentjes schoon en snij in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en verwarm de cashewnoten circa 2 minuten.  
Voeg de bospeentjes toe en bak dit circa 3 minuten.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.  
Meng de cashewnoten, de bospeentjes en Hüttenkäse door de quinoa.

Opmaak:
Verdeel de slamix en quinoasalade over vier borden, leg de gemarineerde asperges erbij en lepel er wat van de ingekookte dressing over.  Garneer met wat kiemgroenten.

Albert Tielemans,
Culinair adviseur Brabants Asperge Genootschap.