Brabant Asperge Genootschap

 

Geroerbakte asperges met cantharellen, doperwten, munt en rucola

Presentatie1 (1)

(voorgerecht voor 4 personen, vegetarisch)

Ingrediënten:
• 200 gr. geschilde Brabantse asperges
• 100 gr. cantharellen of een andere paddenstoel
• 200 gr. verse doperwten
• 2 takjes munt
• 50 gr. rucola sla
• Parmezaanse kaas, geraspt
• 2 eetl. olie
• peper & zout

Bereiding:
Schil de asperges rondom en snij ze elk in vier gelijke stukken.
Schraap de steeltjes van de cantharellen schoon met een mesje, verwijder de voetjes waar zand aan zit en was ze in lauw water.
Haal de doperwten uit de peul, pluk de blaadjes van de takjes munt en snij deze in ragfijne reepjes.
Zet een wokpan op hoog vuur en laat deze heet worden.
Wok de asperges met wat olie tot de asperges goudbruin zijn.
Voeg hier de cantharellen en doperwten aan toe, stoof het geheel enkele minuten
en doe er als laatste de munt bij.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Opmaak:
Dresseer het geheel in een diep bord en garneer het af met wat rucola sla en de Parmezaanse kaas.

 

Martien van Dingenen,
Auberge De Zwaan, Oirschot.