Brabant Asperge Genootschap

 

Krokante ijsbollen met een sabayon van La Trappe witte trappist

_MG_0400

(nagerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:
1 pak vanille-roomijs
4 eiwitten, 4 eierdooiers
50 gr. poedersuiker
200 gr. amandelschaafsel
olie om te frituren
100 gr. kristalsuiker
2 dl. La Trappe witte trappist
4 aspergekoppen, gekaramelliseerd
200 gr. rood fruit
8 à 12 macarons

Bereiding:
Vorm met de ijsknijper vier bollen ijs.
Rol ze met de hand extra mooi rond en laat ze goed aanvriezen.
Rol de diepgevroren ijsbollen door de met het poedersuiker vermengde eiwit.
Rol ze daarna door het zeer fijne amandelschaafsel.
Laat goed hard worden in de vriezer en herhaal deze handeling nog een keer.
Frituur na de laatste keer de hard bevroren bollen enkele seconden in de hete olie.
Klop de eierdooiers en de suiker in een grote kom met een mixer tot de suiker is opgelost en het mengsel bleek en romig is.
Zet de kom op een pan met heet water die op een laag vuur staat (au bain marie).
Schenk al kloppend het bier bij het eierdooiermengsel en klop met de mixer tot het mengsel gebonden, gaar en schuimig is.

Opmaak:
Leg de bollen op koude borden, giet er de sabayon bij en garneer met het rood fruit, macarons en de in wat honing gekaramelliseerde aspergekoppen.
 
Tip:
In plaats van geschaafde amandelen kan ook geschaafde kokos gebruikt worden.