Brabant Asperge Genootschap

 

Kroningscocktail

1003977_664238913593473_1572623954_n

ter gelegenheid van de kroning van Koning Willem-Alexander

Ingrediënten:

  •  7 gehalveerde beetgare B klasse aspergestukjes van ca 6 cm lengte
  • 50 % beetgare aspergestukjes
  • 25 % stukjes appel Cox Orange of Wellant
  • 25 % stukjes lichtgebraden filet van bio Kemper Landhoen
  • ( alles brunoise gesneden en op smaak gebracht )

Saus:

  • stevige mayonaise gekleurd met nat van peterselie
  • scheutje Chartreuse Vert likeur
  • scheutje Dry Sherry
  • scheutje gembersiroop
  • mespunt cayenne peper

Bereiding:
Vul het glas met de gemengde ingrediënten
Saus napperen
Bekleed daarna het cocktailglas met de zeven beetgare gehalveerde asperges
Garneer de cocktail met flinterdunne gedroogde sinaasappel-puntjes ( als een kroontje )
Serveer de cocktail met Melba toast

BILD0048     Jes Met De Koning

Creatie:

Léon Ribbens, meesterkok en fondateur BAG