Brabant Asperge Genootschap

 

Livar varkensburger met aspergekroepoek

Livar Burger (640x 414) 

 

Ingrediënten:
• 8 à 12 gekookte asperges
• 4 Livar varkensburgers
• 50 gram sla 

                                                                   

Logo Livar (640x 462) 

Aspergekroepoek:
• 180 gram aspergestukken
• 2 teentjes knoflook
• 50 gram ui
• 1 eetlepel olie
• 300 gram bloem
• 150 gram tapiocameel
• 50 mililiter kokosmelk
• 1 ei
• 1 theelepel zout
• Bloem om te bestrooien
• Olie om te frituren

Bereiding:
Kook de aspergestukjes goed gaar en laat ze uitlekken in een zeef.
Pel de knoflook en de ui en fruit ze gaar in de olie, zonder te kleuren.
Blender de gekookte asperges, samen met de ui en knoflook in een keukenmachine tot een gladde puree.
Meng in een kom de aspergepuree met de gezeefde bloem en tapiocameel, kokosmelk, ei en zout tot een glad stevig deeg* tot een gladde rol.
Snijd het deeg in dunne plakjes.
Elk plakje met bloem bestrooien en met een deegroller dun uitrollen.
Laat de plakjes enkele uren drogen.
Verhit de olie en frituur de plakjes goudbruin.
Bak de livarburgers in een grilpan aan beide kanten tot ze net gaar zijn.
Serveer de burger met wat sla tussen twee plakken kroepoek, samen met de asperges.

* Eventueel wat aspergekookvocht toevoegen.

Albert Tielemans,
Culinair adviseur Brabants Asperge Genootschap.