Brabant Asperge Genootschap

 

Livar varkensfilet culinair met asperges en “La Trappe” saus.

Livar Filet (640x 396)

 

Ingrediënten:
• 8 à 12 asperges, gekookt
• 1 kilo Livar varkensfilet culinair
• zout en gemalen witte peper
• 50 gram roomboter
• 200 gram aardappelpuree
• 1 flesje La Trappe dubbel bier
• 1 deciliter bruine saus
• 200 gram gemengde gekookte groenten zoals (gele) winterpeen, biet, haricot verts, romanesco           
Logo Livar (640x 462)

 

Bereiding:
Snijd de vetlaag van de filet culinair een beetje in en kruid met zout en witte peper.
Verwarm de boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan.
Leg het vlees met de vetlaag naar boven en laat in een voorverwarmde oven garen tot ca. 80 oC kerntemperatuur.
Haal het vlees uit de oven, laat enkele minuten rusten en snijd 8 mooie plakken.
Giet het vet uit de pan, blus af met het bier, laat tot de helft inkoken en doe er de bruine saus bij.
Spuit warme aardappelpuree op voorverwarmde borden.
Leg hierop de asperges en de diverse groenten.
Leg als laatste het vlees op de borden.

Albert Tielemans,
Culinair adviseur Brabants Asperge Genootschap.