Brabant Asperge Genootschap

 

Loempia met asperges, gekookte ham, ei en mosterd-kerrie mayonaise.

Wv Loempia Met Asperges

(lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:
*    8 gekookte asperges AA
*    4 grote loempiavellen
*    1 losgeklopt ei
*    100 gr. gekookte aspergeham
*    2 hardgekookte eieren, fijngehakt
*    1 theel. kerriepoeder
*    1 eetl. grove mosterd
*    300 gr. mayonaise
*    1 krop little gem sla (of mooie kropsla)
*    50 gr. enoki paddenstoelen

Bereiding:
Leg 1 loempiavel met de punt naar beneden op je werkblad en bestrijk de randen met het losgeklopt ei.
Leg in het midden van het vel wat van de ham en het fijngehakte ei.
Snijd 1 asperge doormidden, dep deze droog met keukenpapier en leg deze naast elkaar op het loempiavel. 
Vouw dit op tot een loempia.
Frituur de loempia’s op 170° C. tot deze mooi bruin en krokant zijn.
Meng het kerriepoeder en de mosterd met de mayonaise.

Opmaak:
Snijd de loempia schuin doormidden, zet éen helft rechtop en leg er de andere helft schuin tegenaan.
Garneer het af met de little gem sla, de enoki paddenstolen en wat dotjes van de mosterd-kerrie mayonaise.