Brabant Asperge Genootschap

 

Scheermessen met zeefruit, wakame en asperges

Scheermes Met Zeefruit , Wakame En Asperges

(voorgerecht 4 personen)        
        
Ingrediënten:

  • 4 scheermes groot (of 8 kleine)    
  • 25 gr. boter
  • 200 gr. schaal- en schelpdieren (gekookte garnalen, mosselen, inktvis, vongole of gebakken coquilles)
  • 1 eetl. groene kruidenmosterd, Maille
  • 1 eetl. mayonaise        
  • 180 gr. wakame (zeewier) salade    
  • 8 Brabantse asperges, gekookt    
  • 2 eetl. dressing
  • 1 bakje shiso purper cress  

 

Bereiding:
Spoel de scheermessen 5 à 10 minuten in gezouten water zodat het zand verwijderd is.
Verhit een grote koekenpan met de boter. Leg hier de scheermessen in.
Zet de deksel op de pan en laat de scheermessen openen in 30 à 60 seconden.
Verwijder het zwarte zakje van het scheermes en snij de rest in stukjes.
Meng de mosterd met de mayonaise.
Verdeel de wakame salade over vier borden en leg hierop de scheermessen.
Leg in elke schelp een asperge.
Verdeel de schaal en schelpdieren over de schelpen en lepel de dressing er over.
Spuit op elk bord enkele ‘dots’ mosterdmayonaise en garneer desgewenst met enkele takjes shiso purper.

Tip:
kan ook als warm voorgerecht geserveerd worden. Serveer er dan wat Knorr Hollandaise saus met mosterd bij.

 

Albert Tielemans,
Culinair adviseur Brabants Asperge Genootschap.