Brabant Asperge Genootschap

 

Asperges kopen

In het aspergeseizoen
Nederlandse asperges zijn uitsluitend in het aspergeseizoen verkrijgbaar. Het seizoen loopt van begin april t/m 24 juni. Het is mogelijk dat er al half maart en begin juli ook nog asperges verkrijgbaar zijn, maar let dan goed op de herkomst, omdat er dan ook meer buitenlands product wordt aangeboden.

Waar te koop?
De meest verse asperges koop je rechtstreeks bij de teler, Klik hier voor een teler aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap; waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Maar natuurlijk kunt u ook terecht bij de groenteman, de markt en de supermarkt.

Wat is vers?
Je gaat er misschien vanuit dat alle verkooppunten (dag)verse asperges aanbieden, maar helaas is dat niet altijd het geval. Hoe weet je nou of de asperges vers zijn?

  • glanzende stengels
  • als je de stengels (zachtjes) tegen elkaar wrijft, hoor je een piepend geluid
  • het snijvlak aan de onderzijde van de stengel mag niet ingedroogd zijn; een handige tip is even met je nagel op het vlak drukken

Herkenbaarheid kwaliteit Nederlandse asperge
De kwaliteit van Nederlandse AGF-producten zijn, niet alleen bij de asperge, sinds decennia het schoolvoorbeeld voor producenten in het buitenland.

Dat verdient een kwaliteitskenmerk zodat het voor kopers duidelijk is dat het om de beste sorteringen van Nederlandse asperges gaat. Dit is een initiatief van Aceera bv, ZON fruit & vegetables en The Greenery.

Vraag bij aankoop van asperges altijd naar de herkomst en wees bewust van de kwaliteitsoorsprong van het Nederlandse product.