Brabant Asperge Genootschap

 

Wafeltosti met asperges, ham en ei.

Aspergegerechten 19

(lunchgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:
• 4 à 8 gekookte asperges
• 8 sneetjes witbrood
• 40 gr. zachte boter om te smeren
• 4 plakken kaas
• 5 plakken gekookte ham
• 2 eetl. gehakte verse peterselie
• 2 hardgekookte eieren


Bereiding:
Besmeer de sneetjes brood met boter.
Beleg met ham, kaas en de door de lengte en overlangs doorgesneden asperges.
Hak het eiwit en eigeel van de hardgekookte eieren afzonderlijk van elkaar fijn.
Snij de overgebleven plak ham in fijne stukjes.
Leg de tosti’s tussen een wafelijzer en grill deze in enkele minuten goudbruin.


Opmaak:
Haal de tosti’s uit het ijzer en garneer met ei, peterselie, de fijngesneden overgebleven ham en eventueel nog met een gekookte asperge.


Tip:
Voor dit gerecht zijn juist dunnere en goedkopere asperges geschikt.
We hebben een wafelijzer gebruikt, maar natuurlijk is een gewoon tosti-ijzer ook geschikt. Ze kunnen zelfs in een pan gebakken worden; smeer de boter dan aan de buitenkant van het brood.