Brabant Asperge Genootschap

 

Wentelteefje van suikerbrood met aardbei en asperge-ijs

Aspergegerechten 18

 

(nagerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:
• 100 gr. aspergepunten
• 4 dl. melk
• 170 gr. suiker
• 5 eidooiers
• 3 dl. room
• 8 sneetjes suikerbrood
• 1 ei
• 1 mespuntje kaneel
• 40 gr. boter
• 250 gr. aardbeien
• materialen: ronde steker, ijsmachine, staafmixer


Bereiding asperge-ijs:
Kook de aspergepunten zonder zout enkele minuten in 2 dl. melk tot ze goed gaar zijn.
Blender dit met een staafmixer fijn.
Wrijf de vloeistof door een zeer fijne zeef.
Roer 120 gr. suiker en 4 eierdooiers door elkaar totdat het mengsel luchtig is.
Geleidelijk de warme aspergemelk en de room toevoegen; op een zacht vuur  roeren totdat de massa aan een lepel blijft hangen. (beslist niet koken)
Zeef de massa nogmaals door een fijne zeef en laat onder af en toe roeren  afkoelen.
Is het mengsel voldoende afgekoeld, dan de massa volgens de handleiding van de ijsmachine bereiden. Bewaar het ijs afgedekt in de vriezer.


Bereiding wentelteefje:
Steek de sneetjes suikerbrood uit met een ronde steker. Breek het ei in een  kom, voeg 1 dooier toe, doe 50 gr. suiker, de melk en kaneel erbij en klop los.
Smelt boter in een pan. Wentel het brood door de vloeistof, leg ze in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze lauw-warm.
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in waaiers.


Opmaak:
Leg de warme wentelteefjes op borden, beleg ze met aardbei.
Schep er als laatste een mooie bol asperge-ijs bij en garneer desgewenst met  een rozet slagroom en een bloemetje.


Tip:
Echt spannend wordt het asperge-ijs wanneer u fijngesneden blaadjes dragon mee laat trekken.