Brabant Asperge Genootschap

 

Wentelteefjes met bacon en asperges

Wentelteefjes Met Bacon En Asperges

 

(voor- of tussengerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:
•    3 eieren
•    2 dl. melk
•    2 dl. asperge-kookvocht
•    8 sneetjes wit (brioche) brood
•    12 Brabantse asperges, gekookt
•    50 gr. boter
•    4 plakjes Livar bacon
•    2 eetl. zwarte bessen confiture
•    kervel

Bereiding:
Kook het asperge-kookvocht in tot de helft.
Klop de eieren, de melk en het aspergevocht los in een diep bord.
Snij de korstjes van het brood.
Wentel de sneetjes brood éen voor éen door het eimengsel en stapel ze op een bord.
Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel.
Laat dit enkele minuten intrekken.
Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide zijden goudbruin.
Haal ze uit de pan en hou ze warm.
Bak in de pan de Livar bacon crispy en leg ze op keukenpapier.

Opmaak:
Leg de wentelteefjes op voorverwarmde borden, smeer er dun een laagje confiture op, hierop de doormidden gesneden warme asperges en als laatste het plakje Livar spek.
Garneer met een takje kervel.

Albert Tielemans,
Culinair adviseur Brabants Asperge Genootschap.