Brabant Asperge Genootschap

 

Activiteiten en tradities

Het lidmaatschap geeft gereduceerd voorrang bij de vele activiteiten die het Genootschap in de loop van het jaarlijks terugkerende aspergeseizoen organiseerd.
De eerste ontmoeting van de leden vindt jaarlijks al medio februari plaats rondom de uitverkiezing van de wijn die het best de Brabantse asperges kan begeleiden. Voorafgaand aan de officiële opening van het seizoen (medio april) worden de allereerste "asperges van de volle grond" aangeboden aan een VIP. De hiermee bereikte publiciteit draagt er zorg voor dat het aspergeminnende publiek breed wordt geïnformeerd, dat het nieuwe seizoen eraan komt.

Het seizoen gaat van start met een officieel diner-amicale waarbij de nieuwe oogst royaal op het bord wordt gepresenteerd.
Gedurende het seizoen staan vervolgens meerdere activiteiten op het programma zoals o.a.:

  • Asperge wijnverkiezing
  • Asperge hamverkiezing
  • Eerste asperge van de volle grond
  • Officiële opening van het Brabantse aspergeseizoen
  • De lekkerste asperge verkiezing
  • Aspergerestaurant verkiezing
  • Asperge kookwedstrijd voor scholen
  • Asperge seniorendiner
  • De aspergewinkel verkiezing
  • De seizoens afsluiting; Houdoe Asperge

en ook tijdens de landelijke opening speelt het Brabants Asperge Genootschap een prominente rol.
Het aspergeseizoen wordt officieel afgesloten op de dag van Sint Jan te weten 24 juni.
De Houdoe Asperge wordt gevierd in een typische Brabantse ambiance; de beïndiging van het seizoen doordat de telers stoppen met het steken van asperges.

Bosasperges