Brabant Asperge Genootschap

 

Genieten van een heerlijke maaltijd. Een lekker drankje. En dat alles tot in de puntjes verzorgd. Bij Gasterij De Gouden Leeuw proberen wij onze gasten optimaal te laten genieten.

Met een leeuw heeft het in eerste instantie niets te maken. Naar verluid is de naam "de Gouden Leeuw" overgewaaid vanuit Frankrijk. Voordat herbergen voor financieel armlastige reizigers betaalbaar werden, sliep men 's nachts in boerderijen, gewoon in het hooi. De opmaat naar vooruitgang en comfort werd het bieden van een echt bed. Dat werd aangekondigd met de mededeling "au lit on dort", letterlijk "men slaapt in bed". Als het in het Frans wordt uitgesproken, klinkt "au lit on dort" precies hetzelfde als "au lion d'or": in de gouden leeuw. En een gouden leeuw ontpopt zich vervolgens als waardig visitekaartje aan de gevel van herbergen.

Wilt u weten hoe u Gasterij De Gouden Leeuw kunt bereiken? Vul uw straat, huisnummer en woonplaats in en bereken de route. Een nieuw venster zal geopend worden met de routebeschrijving.

Van:     Naar:  Sint Wilbertsplein 1, Bakel  

Algemene gegevens

Chefkok Will Sanders
Gastheer / Gastvrouw Ben Romonesco / Rosalie Romonesco-Snijders
Adres Sint Wilbertsplein 1
Postcode 5761 BK
Plaats Bakel
Telefoon 0492-342200
Website www.gasterijdegoudenleeuw.nl

Openingstijden

Alle dagen, behalve maandag, is onze keuken open van 12:00 uur tot 15:00 uur voor de lunch en vanaf 17:00 uur tot 20:30 uur, of zolang onze kok nog zin heeft, voor de avondkaart.

Sluitingsdagen

Maandag is onze rustdag

Type keuken

Onze keuken is ingesteld op het bereiden van heerlijke gerechten die wij zelf, op onze culinaire tochten, tegenkomen en ook onze gasten van willen laten genieten.

Extra's

In elk seizoen brengen wij de speciale seizoensgerechten, zoals in het aspergeseizoen de Asperges. In het mosselseizoen de mosselen. In het wildseizoen de wildgerechten. Daar tussendoor brengen wij ook onze specialiteiten zoals bv. diverse soorten spiezen geserveerd op  een speciale Portugese manier aan een standaard. Voor de visliefhebber een must de “CATAPLANA” een typisch gerecht uit de Algarve, Portugal. Ons befaamd leverpannetje, vispannetje en kippannetje. Enz.enz.

Overige kenmerken

Bakel ligt aan de rand van een schittered bosgebied en nodigd uit om mooie wandelingen en fietstochten te maken. Het concept Happen en Trappen is een arrangement wat wij in den beginne ontwikkeld hebben.

Parkeren

Rond om ons pand is ruime vrije parkeermogelijkheid.

Betaalmogelijkheden

Naast contante betaling kunt u bij ons ook betalen met:

Pin