Brabant Asperge Genootschap

 

Asperge benefietdiner 2016

Stichting het Brabants Asperge Genootschap heeft voor bewoners van woon- zorgcentrum Odendael in St. Oedenrode een onvergetelijke asperge-avond verzorgd en heeft hiermee een groot bedrag opgehaald voor de Stichting Hart op Weg.

DSC07105

Vrijdag 13 mei heeft het Brabants Asperge Genootschap een aspergemenu gekookt en geserveerd voor bewoners en bezoekers van woon- zorgcentrum Odendael te St. Oedenrode.  Zij presenteren daar een drie-gangen menu met uiteraard de asperge in de hoofdrol.

Het Brabants Asperge Genootschap heeft inmiddels een jaarlijkse traditie om eens per jaar voor senioren een aspergemenu te serveren en ze een gezellige middag of avond te bezorgen. Het bestuur kookt en serveert mede het menu en schenkt er een lekker glaasje aspergewijn bij.

 
Bij veelzorginstellingen is het door bezuinigingen vaak lastig om dit soort diners te organiseren.  Een mooi maar ook gevoelig product als Brabantse asperges is dan ook iets wat zelden, op het menu voorkomt van deze groep aspergegenieters. Door het Brabants Asperge Genootschap is dit jaar gekozen voor Odendael te St. Oedenrode om bij een, vaak maatschappelijk vergeten groep, een heerlijk aspergediner te verzorgen.

DSC06945 

Namens de gemeente Sint-Oedenrode was de burgemeester de heer Peter Maas ook aanwezig. De burgemeester vertelde bijzonder verheugd te zijn dat deze jaarlijkse avond verzorgd door het Genootschap dit jaar plaatsvindt bij Odendael in Sint Oedenrode.

De avond heeft een gezellige muziekale invulling gekregen met het koor Paarlemoer uit Schijndel.

De bewoners werden ontvangen met een heerlijk glas van de Brabantse aspergewijn; het menu bestond uit een kop aspergesoep, gevolgd door asperges op zijn “Brabants”, geserveerd met een heerlijke achterham met ei en krielaardappeltjes. Als dessert stonden aardbeien met vanille-ijs en slagroom op het menu, met een kop koffie met bonbons is de avond afgesloten.

Oprichters Een bijzonder woord van waardering was er van de voorzitter voor Jacques Aarts een van de bewoners van Odendael, hij was een van de medeoprichters en stond samen met Léon Ribbens en Jes van Rixtel bijna 25 jaar geleden aan de wieg van het Brabants Asperge Genootschap. 

Asperge promotie en maatschappelijke betrokkenheid.

Het Brabants Asperge Genootschap promoot al ruim 20 jaar de Brabantse Asperges onder haar eigen motto: “Brabantse Asperges, van kop tot kuntje dé lekkerste”.

Tevens wordt er door ons ieder jaar een charitatieve instelling onder de aandacht gebracht; eerder was dit Stichting ALS, Stichting PHA, stichting Hulphond en vorig jaar de Stichting Muziekids. Voor dit jaar is de keuze gevallen op de  “Stichting Hart op Weg” ; deze stichting maakt medisch begeleide vakanties mogelijk voor mensen met een aangeboren hartafwijking.

Logo Hart Op Weg  Er wordt Hart op Weg ruimte ter beschikking gesteld voor een gratis advertorial in ons jaarlijkse magazine, wat aan het begin van het aspergeseizoen via de aangesloten aspergetelers en restaurants en de Brabantse VVV’s  in een oplage van 25.000 stuks wordt verspreid. 

Voor deelname aan deze asperge avond werd een kleine bijdrage gevraagd; alle opbrengsten van deze avond worden geheel gedoneerd aan de Stichting Hart op Weg; het goede doel waarvoor het Brabants Asperge Genootschap dit jaar gekozen heeft.


Deze avond voor de bewoners van Odendael is mede mogelijk gemaakt door:

Logo Beerendonk _aardbeienkwekerij Logo Greenery

Logo Vd Loo

Logo Van Hoof Zachtfruit En Asperges Odendael  
Van Beers (1) Logo Sligro

 

Van Hoeckel
 KS+Laureijs +kop +2013  Brabant Zorg (2)