Brabant Asperge Genootschap

 

Asperge-Benefietdiner 2018

Stichting het Brabants Asperge Genootschap heeft voor bewoners van Vivent Mariaoord te Rosmalen een onvergetelijke asperge-avond verzorgd en heeft hiermee een groot bedrag opgehaald voor de Stichting Met je Hart.

Mriaoord

Donderdag 7 juni heeft het Brabants Asperge Genootschap een aspergemenu gekookt en geserveerd voor bewoners van Vivent Mariaoord te Rosmalen. Zij presenteren daar een drie-gangen menu met uiteraard de asperge in de hoofdrol.

 

Het Brabants Asperge Genootschap heeft inmiddels een jaarlijkse traditie om eens per jaar voor senioren een aspergemenu te serveren en ze een gezellige middag of avond te bezorgen. Het bestuur kookt en serveert mede het menu en schenkt er een lekker glaasje aspergewijn bij.

 
Bij veelzorginstellingen is het door bezuinigingen vaak lastig om dit soort diners te organiseren.  Een mooi maar ook gevoelig product als Brabantse asperges is dan ook iets wat zelden, op het menu voorkomt van deze groep aspergegenieters. Door het Brabants Asperge Genootschap is dit jaar gekozen voor Odendael te St. Oedenrode om bij een, vaak maatschappelijk vergeten groep, een heerlijk aspergediner te verzorgen.

Annie (1)
 

De avond heeft een gezellige muziekale invulling gekregen door bestuurslid Annie van Hoof.

 

De bewoners werden ontvangen met een heerlijk glas van de Brabantse aspergewijn; het menu bestond uit een kop aspergesoep, gevolgd door asperges op zijn “Brabants”, geserveerd met een heerlijke achterham met ei en krielaardappeltjes. Als dessert stonden aardbeien met vanille-ijs en slagroom op het menu, met een kop koffie met bonbons is de avond afgesloten.

Asperge promotie en maatschappelijke betrokkenheid.

Het Brabants Asperge Genootschap promoot al ruim 20 jaar de Brabantse Asperges onder haar eigen motto: “Brabantse Asperges, van kop tot kuntje dé lekkerste”.

Tevens wordt er door ons ieder jaar een charitatieve instelling onder de aandacht gebracht; eerder was dit Stichting ALS, Stichting PHA, stichting Hulphond en vorig jaar de Stichting Muziekids. Voor dit jaar is de keuze gevallen op de “Stichting Met je Hart”; deze stichting haalt een zame ouderen uit hun issolement om ze met lotgenoten samen aan een tafel mee uit eten te nemen..

Logo Hart Op Weg  Er wordt Met je Hart ruimte ter beschikking gesteld voor een gratis advertorial in ons jaarlijkse magazine, wat aan het begin van het aspergeseizoen via de aangesloten aspergetelers en restaurants en de Brabantse VVV’s  in een oplage van 30.000 stuks wordt verspreid. 

Voor deelname aan deze asperge avond werd een kleine bijdrage gevraagd; alle opbrengsten van deze avond worden geheel gedoneerd aan de Stichting Met je Hart; het goede doel waarvoor het Brabants Asperge Genootschap dit jaar gekozen heeft.


Deze avond voor de bewoners van Mariaoord is mede mogelijk gemaakt door:

Logo Livar       Logo Greenery      

Logo Van Hoof Zachtfruit En Asperges 

 
Logo Rooise Boerderij    Logo Sligro