Brabant Asperge Genootschap

 

Asperge-Benefietdiner 2019

Stichting het Brabants Asperge Genootschap heeft voor bewoners van Woonzorgpark Simeonshof te Erp een onvergetelijke asperge-avond verzorgd en heeft hiermee een groot bedrag opgehaald voor de Stichting WensAmbulance.

 

Simeonshof

Vrijdag 7 juni heeft het Brabants Asperge Genootschap een aspergemenu gekookt en geserveerd voor bewoners van Woonzorgpark Simeonshof te Erp.

Zij presenteren daar een drie-gangen menu met uiteraard de asperge in de hoofdrol.

 

Het Brabants Asperge Genootschap heeft inmiddels een jaarlijkse traditie om eens per jaar voor senioren een aspergemenu te serveren en ze een gezellige middag of avond te bezorgen. Het bestuur kookt en serveert mede het menu en schenkt er een lekker glaasje aspergewijn bij.

 
Bij veelzorginstellingen is het door bezuinigingen vaak lastig om dit soort diners te organiseren.  Een mooi maar ook gevoelig product als Brabantse asperges is dan ook iets wat zelden, op het menu voorkomt van deze groep aspergegenieters. Door het Brabants Asperge Genootschap is dit jaar gekozen voor Woonzorgpark Simeonshof te Erp om bij een, vaak maatschappelijk vergeten groep, een heerlijk aspergediner te verzorgen.

DSC01026

DSC01030 (1)

DSC01039 (1)
 

 

De bewoners werden ontvangen met een heerlijk glas van de Brabantse aspergewijn.

 

Vooraf aan het menu is een heerlijke amuse geserveerd van avocado en Hollandse garnalen met een aspergemousse, deze was verzorgd door de medewerkers van Simeonshof.

 

Het verdere menu bestond uit:
een kop aspergesoep, gevolgd door asperges op zijn “Brabants”, geserveerd met "Dé Brabantse Aspergeham 2019" van de Heijde Hoeve met ei en krielaardappeltjes.

 

 

Als dessert stond een combinatie van diverse soorten rood fruit met vanille-ijs en slagroom op het menu.

Tot slot is er een kop koffie met bonbons geserveerd waarna de gasten weer voldaan huiswaards gingen.

Asperge promotie en maatschappelijke betrokkenheid.

Het Brabants Asperge Genootschap promoot al ruim 25 jaar de Brabantse.

Tevens wordt er door ons ieder jaar een charitatieve instelling onder de aandacht gebracht; eerder was dit Stichting ALS, Stichting PHA, stichting Hulphond, de Stichting Muziekids, vorig jaar de Stichting Met je Hart; voor dit jaar is de keuze gevallen op de stichting WensAmbulance Brabant , deze stichting verzorgd voor terminaal zieke patiënten nog een laatste wens om ze naar een favoriete plaats te brengen.

Logo -wensambulance -brabant
 
Er wordt WensAmbulance Brabant ruimte ter beschikking gesteld voor een gratis advertorial in ons jaarlijkse magazine, wat aan het begin van het aspergeseizoen via de aangesloten aspergetelers, restaurants, slagers, horeca opleidingen en de Brabantse VVV’s  in een oplage van 30.000 stuks wordt verspreid. 

Voor deelname aan deze asperge avond werd een kleine bijdrage gevraagd; alle opbrengsten van deze avond worden geheel gedoneerd aan de WensAmbulance Brabant; het goede doel waarvoor het Brabants Asperge Genootschap dit jaar gekozen heeft.

De opbrengst van deze avond wordt bekend gemaakt op de seizoensafsluiting Houdoe Asperge op maandag 24 juni. Dan zal ook de cheque worden aangeboden aan de Stichting WensAmbulance Brabant.


Deze avond voor de bewoners van Simeonshof is mede mogelijk gemaakt door:

Van Hoeckel (1)            Logo Greenery      

 

 
Logo (4)
 
  Brabant Zorg