Brabant Asperge Genootschap

 

Asperge seniorendiner 2015

Stichting het Brabants Asperge Genootschap heeft voor bewoners Park Boswijk in Vught een onvergetelijke asperge-avond verzorgd en heeft hiermee een groot bedrag opgehaald voor de Stichting Muziekids.

Donderdag 28 mei heeft het Brabants Asperge Genootschap een aspergemenu gekookt en geserveerd voor de bewoners van Park Boswijk op Zorgpark Voorburg te Vught.  Zij presenteerden daar een drie-gangen menu met uiteraard de asperge in de hoofdrol.  
Door het Brabants Asperge Genootschap is gekozen voor bewoners van Park Boswijk om bij een, vaak maatschappelijk vergeten groep, een heerlijk asperge-diner te verzorgen. Bij veel van deze instellingen is door de bezuinigingen een eigen keukenvoorziening weggesaneerd en krijgen de bewoners vaak maaltijden afkomstig uit centrale keukens.  Een mooi maar ook gevoelig product als Brabantse asperges is dan ook iets wat zelden, maar eerder nooit op het menu voorkomt van deze bejaarde en aan dementie lijdende aspergegenieters.

DSC03113 (2) Namens de gemeente Vught was de wethouder van WMO, zorg, welzijn, gezondheid en sport, mevrouw S. Heijboer-Klapwijk aanwezig, welke enthousiast de handen mee uit de mouwen heeft gestoken met het uitserveren van de gerechten voor de vele aanwezigen. (zie foto)


De bewoners werden ontvangen met een heerlijk glas van de Brabantse aspergewijn; het menu bestond uit een kop aspergesoep, gevolgd door asperges op zijn “Brabants”, geserveerd met een heerlijke achterham met ei en krielaardappeltjes. Als dessert stonden aardbeien met vanille-ijs en slagroom op het menu. Na een kop koffie als afsluiting en een optreden van het bestuurslid Annie van Hoof met haar accordeon zijn de bewoners bijzonder voldaan weer naar hun woonunit gegaan.

Voor deelname aan deze asperge avond werd een kleine bijdrage gevraagd; alle opbrengsten van deze avond ca. € 1000,00 worden geheel gedoneerd aan de Stichting Muziekids; het goede doel waarvoor het Brabants Asperge Genootschap dit jaar gekozen heeft.

Asperge promotie en maatschappelijke betrokkenheid.
Het Brabants Asperge Genootschap promoot al ruim 20 jaar de Brabantse Asperges onder haar eigen motto: “Brabantse Asperges, van kop tot kuntje dé lekkerste”.
Tevens wordt er door ons ieder jaar een charitatieve instelling onder de aandacht gebracht; eerder was dit Stichting ALS, Stichting PHA, stichting Hulphond voor dit jaar is de keuze gevallen op de  “Stichting Muziekids”   deze heeft op deze avond ook acte de préséance geven met een muzikale omlijsting.

DSC03065 Deze stichting maak ziekenhuisverblijf voor kinderen dragelijker met muziek. Muziek is ontspanning, en dat is iets waar zieke kinderen in een ziekenhuis behoefte aan hebben. Muziekids is uniek en zorgt dat kinderen even het ziekenhuis vergeten. Dat is belangrijk voor ze en kan zelfs bijdragen aan een sneller herstel. Er wordt Muziekids ruimte ter beschikking gesteld voor een gratis advertorial in ons jaarlijkse magazine, wat aan het begin van het aspergeseizoen via de aangesloten aspergetelers en restaurants en de Brabantse VVV’s  in een oplage van 22.500 stuks wordt verspreid.

 


Deze avond voor de bewoners van Park Boswijk is mede mogelijk gemaakt door:

Logo Beerendonk _aardbeienkwekerij Logo Greenery Logo Puur Brabant  Logo Van Hoof Zachtfruit En Asperges   
Logo Hollandia Logo (181x 91) Logo Sligro

Logo Vd Loo