Brabant Asperge Genootschap

 

Asperge seniorendiner Zuiderschans

Het Brabants Asperge Genootschap heeft voor de bewoners van verzorgingshuis "de Zuiderschans" in 's-Hertogenbosch een onvergetelijke asperge-avond verzorgd en heeft hiermee een groot bedrag opgehaald voor de stichting ALS Nederland.

DSC04804 (640x 446)

Woensdag 15 mei jl. heeft het Brabants Asperge Genootschap een aspergemenu gekookt en geserveerd voor de bewoners van verzorgingshuis de Zuiderschans aan het Sweelinckplein te 's-Hertogenbosch. Zij presenteerden daar een drie-gangen menu met uiteraard de asperge in de hoofdrol.
Door het Brabants Asperge Genootschap is gekozen voor verzorgingshuis de Zuiderschans om bij een vaak maatschappelijk vergeten groep, een heerlijk aspergediner te verzorgen. Bij veel van deze instellingen is door de bezuinigingen een eigen keukenvoorziening weggesaneerd en krijgen de bewoners vaak maaltijden afkomstig uit centrale keukens.  Een mooi maar ook gevoelig product als Brabantse asperges is dan ook iets wat zelden, maar eerder nooit op het menu voorkomt van deze bejaarde groep aspergegenieters.

De bewoners werden ontvangen met een heerlijk glas van de Brabantse aspergewijn; het menu bestond uit een kop heldere aspergebouillon met kalfstong en kervel, gevolgd door asperges op zijn Brabants, geserveerd met de heerlijke achterham, welke de verkiezing heeft gewonnen van de asperge-hamverkiezing 2013 met ei, krielaardappeltjes en een heerlijke aspergesaus erbij. Als dessert stonden aardbeien met vanille-ijs en slagroom op het menu. Na een kop koffie als afsluiting en een optreden van het bestuurslid Annie van Hoof met haar accordeon zijn de bewoners bijzonder voldaan weer naar hun kamer gegaan.

Voor deelname aan deze asperge avond werd een kleine bijdrage gevraagd, en is er ook door de directie van de van Neynselgroep een donatie gedaan. Alle opbrengsten ruim € 600,00 zijn geheel gedoneerd aan de Stichting ALS Nederland, het goede doel waarvoor het Brabants Asperge Genootschap dit jaar gekozen heeft.


Wij zijn onze sponsors, Limgroup, Sligro Food Group, Frans van Beerendonk aardbeien en de VanDrie Groep Kalfsvlees dan ook bijzonder dankbaar om deze asperge-avond voor de bewoners van "de Zuiderschans" mogelijk te maken.

Het Brabants Asperge Genootschap heeft deze avond gezien als een succesvolle pilot; welke zeker zal worden voortgezet bij andere instellingen om hiermee tevens de maatschappelijke betrokkenheid van het Brabants Asperge Genootschap te tonen.

Het Brabants Asperge Genootschap promoot al ruim 20 jaar de Brabantse asperges onder haar eigen motto: Brabantse Asperges, van kop tot kuntje dé lekkerste en heeft ook deze avond weer gezien als een bijzondere asperge-promotie, waarbij een vergeten groep mensen een heerlijke avond werd verzorgd en een flink bedrag werd opgehaald voor de stichting ALS Nederland.