Brabant Asperge Genootschap

 

Bestuurswisselingen binnen het Genootschap

Na ruim twintig jaar als voorzitter van het Brabants Asperge Genootschap te hebben gefungeerd vond Jes van Rixtel dat het tijd werd voor een nieuwe frisse inbreng in het bestuur.

Ook mede-oprichter van het eerste uur meesterkok Leon Ribbens heeft zijn bestuursfunctie vacant gesteld.

Onder hun bezielende leiding is het Brabants Asperge Genootschap in meer dan twintig jaar uitgegroeid van een club van aspergeliefhebbers tot een stichting die zich duidelijk op de agrarische kaart van Brabant heeft genesteld.  Een genootschap met meer dan 200 leden die de promotie van de Brabantse asperge hoog in haar vaandel draagt zoals nog steeds blijkt uit ons motto: Brabantse Asperges, van Kop tot Kuntje dé Lekkerste.

Jes en leon (640x 498)


Tijdens een onlangs op 3 november voor onze aspergetelers gehouden loofverbranding droegen zij hun mantel over aan twee nieuwe bestuursleden tw Chris Dekkers en Jan van de Moosdijk.  Nieuw is hierbij misschien niet het juiste woord, want zij draaien al meer dan een jaar mee als aspirant-bestuurslid en weten inmiddels dan ook alles van Kop tot Kuntje.

 Chris (401x 640)      DSC04314 (416x 640) 


Chris Dekkers zal vanaf nu de voorzittershamer gaan hanteren en Jan neemt de bestuurstaken over van Leon. Chris is in het dagelijkse leven werkzaam in het verzorgen van trainingen, coaching en advies oa binnen de gezondheidszorg en Jan is eigenaar/ondernemer van restaurant de Rooise Boerderij te Sint-Oedenrode.

Jes en Leon zullen we nog regelmatig treffen; zij nemen zitting in een door het bestuur ingestelde Raad van Advies om het bestuur met hun langjarige ervaring van raad en advies te dienen.

Het Brabants Asperge Genootschap neemt node afscheid van Jes van Rixtel & Leon Ribbens en begroeten Chris Dekkers & Jan van de Moosdijk  binnen het bestuur om het Genootschap met hun kennis en ervaring te versterken.