Brabant Asperge Genootschap

 

Dé Aspergewinkel 2017

Na meerdere bezoeken door onze “mistery cliënts” tijdens het vorige aspergeseizoen mogen wij nu, aan het begin van het aspergeseizoen 2017, bekendmaken dat als “Dé Asperge Winkel 2017” naar voren is gekomen:

Winkel 2017 Bter Stege   

Aspergeboerderij ter Stege


Frenk en Helma ter Stege
Venstraat 4b
5271 TV Sint-Michielsgestel
Tel. 073-5512184
www.aspergeboerderijterstege.nl

 

Zij mogen een jaar lang de titel voeren van:
Dé Aspergewinkel van het Brabants Asperge Genootschap

Voor deelname aan deze competitie hadden zich vele aspergetelers aangesloten bij het genootschap aangemeld. Deze zijn tijdens het aspergeseizoen 2016 door twee onafhankelijk van elkaar opererende “mistery cliënts” bezocht en op tal van punten beoordeeld. De “mistery cliënts” hadden de opdracht op tal van punten de verkoopruimte te beoordelen, zo er wordt gekeken naar het assortiment van de winkel, de uitstraling, het aanbod aan asperges en de behandeling van de klanten. Vele telers scoorden erg hoog, het punten verschil met diverse overige deelnemers was miniem.

Maar door de beleving en de enthousiaste klanten behandeling scoorde de winkel van Frenk en Helma ter Stege erg hoog. Want zo omschreef de jury; "als je nog nooit een asperge hebt gegeten, dan zal je door de enthousiate eigenaresse wel asperges gaan eten". De aspergeboerderij van Frenk en helma is gelegen aan de rand van het Bossche Broek tussen 's-Hertogenbosch en Sint-Michielsgestel.

De winnaars zijn door een bestuursdelegatie bezocht en zij ontvingen uit handen van onze voorzitter de oorkonde met de daarbij behorende trofee welke ze met veel trots in hun verkoopruimte gaan plaatsen.

In het magazine “Brabantse Asperges, van Kop tot Kuntje dé Lekkerste” editie 2017, wat bij de aangesloten aspergetelers, restaurants, slagers en horeca opleidingen verkrijgbaar is, staat een reportage van deze verkiezing.

Voor de "Aspergewinkel van het Brabants Asperge Genootschap" gaat naar:

Aspergeboerderij ter Stege
Frenk en Helma ter Stege
Venstraat 4b
5271 TV Sint-Michielsgestel
Tel. 073-5512184
www.aspergeboerderijterstege.nl