Brabant Asperge Genootschap

 

De eerste asperges 2014

De aspergebedden liggen er al strak bij, wie van onze aspergetelers steekt de eerste asperges van de volle grond ? ? ?
Dan kunnen we weer snel genieten van "Hét Brabantse witte goud" !

Foto 1

Zoals de vooruitzichten nu zijn en de weersomstandigheden zo blijven, verwachten we op korte termijn dat de eerste asperges van de volle grond, dus zonder enige vorm van verwarming, gestoken kunnen worden.
Het weer breekt alle records, gaan de eerste asperges van de volle grond dit jaar ook een record breken? Dan moeten ze wel eerder dan 17 maart gestoken worden!
Want in 2007 was de primeur op 17 maart; toen mochten Piet en Mieke van Iersel, van Aspergeboerderij van Iersel uit Udenhout de fel begeerde wisseltoffee in ontvangst nemen. Ook vorig jaar had Piet van Iersel deze primeur, maar dan pas op 17 april.

Voor onze aspergetelers is er weer een speciaal telefoonnummer, van een neutrale buitenstaander van het Genootschap, waar men melding kan doen als de eerste asperges gestoken zijn, waarna er dan door een commissie gecontroleerd zal worden.

Wie o wie gaat dit jaar met de eer strijken en kunnen wij uitgebreid in het zonnetje zetten.
Bij de betreffende teler zullen dan de eerste asperges op het land officieel aan een bekende persoonlijkheid, ten overstaan van de pers, aangeboden worden.