Brabant Asperge Genootschap

 

De eerste asperges van de volle grond 2013

We hebben veel geduld moeten hebben, maar eindelijk kunnen we dan toch melden, ze zijn er weer:
Dé eerste asperges van de volle grond
Bijna vier weken later als het vorige jaar heeft een teler, lid van het Brabants Asperge Genootschap, eindelijk melding kunnen maken van het steken van de eerste kilo asperges van de volle grond.

DSC_0314 (640x 428)

Frans van Beerendonk, oud bestuurslid ZLTO vollegrondstuinbouw, heeft ter plaatse, samen met bestuurslid Wil van Bruchem vastgesteld dat de strijd om het:

"Zilveren Aspergesteekmes"

dit jaar gewonnen is door Piet van Iersel, Aspergeboerderij van Iersel aan de Schoorstraat 63a te Udenhout.
www.aspergeboerderijvaniersel.nl

Op woensdag 17 april zijn door de bij het Genootschap aangesloten aspergeteler Piet & Mieke van Iersel uit Udenhout dan toch de eerste asperges gestoken van de volle grond; die geen enkele artificiële toevoeging hebben ondergaan, géén verwarmde aspergebedden, géén tunnels en géén kasasperges.

Als de ware aspergeliefhebber gaan we uiteindelijk toch voor het product dat door natuurlijke zonnewarmte tot ontwikkeling is gekomen.

Vanaf nu kunnen we dan ook weer puur genieten van deze heerlijke Brabantse asperges.

Jaarlijks is het weer een verrassing welke teler de eerste asperge van de volle grond mag oogsten, en dit heugelijke feit laten we dan ook niet zomaar voorbij gaan.

27150_588232817862973_1218050211_n

Op zaterdag 20 april is op het aspergeveld van Piet & Mieke van Iersel de hierbij horende trofee uitgereikt door meesterkok en meesterpatisier Rudolph van Veen, onder het toeziend oog van de pers en vele belangstellenden, en heeft Rudolph van Veen ook zelf de asperges gestoken.