Brabant Asperge Genootschap

 

De eerste asperges van de volle grond 2014

Op dinsdag 18 maart 2014 zijn door teler Jan van Gerven, aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap, de eerste asperges van de volle grond gestoken; dit is ruim vier weken eerder dan in 2013 toen het seizoen door de koude en lange winter erg laat op gang kwam.

Frans van Beerendonk, oud bestuurslid ZLTO vollegrondstuinbouw, heeft ter plaatse, samen met bestuurslid Léon Ribbens vastgesteld dat de strijd om het:

"Zilveren Aspergesteekmes"

dit jaar gewonnen is door Jan van Gerven van:

Aspergeboerderbij Van Gerven

Hoeven 7, Oirschot  Tel.  0499-575272

www.vangervenasperges.nl

Deze eerste Brabantse asperges gestoken van de volle grond, hebben geen enkele artificiële toevoeging ondergaan; géén verwarmde aspergebedden, géén tunnels en géén kasasperges. Als de ware aspergeliefhebber gaan we uiteindelijk toch voor het product dat door natuurlijke zonnewarmte tot ontwikkeling is gekomen.

Vanaf nu kunnen we dan ook weer puur genieten van deze heerlijke Brabantse asperges, waarvan Omroep Brabant getuige was van het steken. Jaarlijks is het weer een verrassing welke teler de eerste asperge van de volle grond mag oogsten, en dit heugelijke feit laten we dan ook niet zomaar voorbij gaan.

   DSC00189 (640x 466)   DSC00104 (640x 518)

Op zaterdag 5 april is op het aspergeveld van Jan van Gerven de hierbij horende trofee uitgereikt aan Jan en zijn zoon Willem door de voormalig voorzitter van de tweede kamer mevrouw Gerdi Verbeet.  In aanwezigheid van de Burgemeester van Oirschot de heer Severijns en de voormalig commissaris van de koningin van Noord-Brabant de heer Houben en onder het toeziend oog van de pers en vele belangstellenden, en heeft Gerdi Verbeet ook zelf samen met Jan van Geven de asperges gestoken.