Brabant Asperge Genootschap

 

De Lekkerste Asperge 2013

De winnaar van de verkiezing "Dé Lekkerste Asperge 2013" is:

Gubbels Asperges uit Helvoirt


Het is er dan toch van gekomen; twee weken later dan gebruikelijk, de asperge proeverij voor de verkiezing van Dé lekkerste asperge van Noord-Brabant.
Vrijdag 3 mei was het dan zover, de jury leden stonden voor een zware opgave. Maar liefst 29 proefmonsters waren er ingezonden door de aspergetelers, aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap.

DSC_0356 (428x 640) Alle ingezonden proefmonsters werden op dezelfde wijze gekookt door onze meesterkok Léon Ribbens. Als locatie waren wij dit jaar bij restaurant De Boerenhofstede te Schijndel waar wij gastvrij werden ontvangen.

De asperges werden door een deskundig proefpannel geproeft onder nummer, waarbij deze op diverse punten moesten worden beoordeeld, tw. geur, kleur, beet, smaak en de nasmaak.

DSC04333 (640x 522) Twee hoogtepunten in één week tijd voor Ton en Walter Gubbels uit Helvoirt; vorige week werden de asperges geleverd voor het koninklijk huis, welke met Burgemeester Ronnes van de gemeente Haaren en het Brabants Asperge Genootschap werden uitgezwaaid en de winnaar van deze felbegeerde titel.

 
De winnaar is telefonisch op de hoogte gesteld en de bijbehorende oorkonde en trofee zullen zondag 5 mei worden uitgereikt in de Korte Putstraat te 's-Hertogenbosch tijdens de manifestatie: 's-Hertogenbosch Aspergestad zie ook:

www.korte-putstraat.nl/events/bossche-culinaire-aspergedag.aspx
De asperge welke door het proefpannel unaniem als lekkerste was bevonden is een asperge van het ras Cumulus.

Voor "Dé Lekkerste Asperges" van 2013 gaat u naar:

Gubbels Asperges

Nieuwkuijkseweg 7
5268 LH  Helvoirt (Distelberg)
telefoon 0411 - 641283

www.gubbels-asperges.nl