Brabant Asperge Genootschap

 

De lekkerste asperge 2016

 

Trofee Lekkerste Vrst 

Op 23 april heeft de verkiezing van  “Dé Lekkerste Asperge 2016”  van het Brabants Asperge Genootschap plaatsgevonden bij restaurant “de Rooise Boerderij” te Sint-Oedenrode.

Met een record deelnemersveld van maar liefst 37 ingestuurde monsters AA-asperges had de jury een zware dobber om hier uiteindelijk de lekkerste uit te verkiezen.

 

Deze 10-koppige jury, bestaande uit een diversiteit aan dames en heren afkomstig uit agrarische wereld, horeca, AGF-sector maar ook de “gewone” huisvrouw, boog zich in een uit twee rondes opgebouwde proeverij over de monsters om, geur, kleur, beet, smaak en nasmaak te beoordelen en hieraan een puntenscore toe te kennen.


Na een intensieve proeverij door deze jury mogen wij dan ook bekendmaken dat de winnaars voor 2016 zijn geworden:

Heijden Lekkerste 2016 (2)
 

 

Peter en Jolanda van der Heijden

Aspergeboerderij van der Heijden uit GemertMet een score van 220 punten van de maximaal te behalen 250 met een ingezonden 6e jaars asperge van het ras Cumulus.      


Tijdens de officiële opening van het Brabantse Aspergeseizoen maandag 25 april bij kasteel Maurick te Vught zal de hierbij horende trofee aan de trotse winnaars worden overhandigd, welke zij gedurende een jaar in hun boerderijwinkel mogen zetten.

Dus voor "Dé Lekkerste Asperges van 2016” gaat u naar:

Aspergeboerderij van der Heijden

Peter en Jolanda van der Heijden
Deel 88, 5421 RV Gemert
0492-367146
www.asperges-gemert.com