Brabant Asperge Genootschap

 

De lekkerste asperge 2017

 

Trofee Lekkerste Vrst 

Op 22 april heeft de verkiezing van  “Dé Lekkerste Asperge 2017”  van het Brabants Asperge Genootschap plaatsgevonden bij restaurant “de Rooise Boerderij” te Sint-Oedenrode.

Met een record deelnemersveld van maar liefst 39 ingestuurde monsters AA-asperges had de jury een zware dobber om hier uiteindelijk de lekkerste uit te verkiezen.

 

Deze 10-koppige jury, bestaande uit een diversiteit aan personen afkomstig uit agrarische wereld, horeca, AGF-sector maar ook de “gewone” huisvrouw, boog zich in een uit twee rondes opgebouwde proeverij over de monsters om, geur, kleur, beet, smaak en nasmaak te beoordelen en hieraan een puntenscore toe te kennen.


Na een intensieve proeverij door deze jury is op maandag 24 april tijdens de opening van het Brabantse aspergeseizoen bekendgemaakt dat de winnaars voor 2017 zijn geworden:

Lekkerste Asperge 2017 Jansen  
 

 

Jan en Maria Jansen

Aspergekwekerij J. Jansen uit NuenenMet een score van 217 punten van de maximaal te behalen 250 met een ingezonden 2e jaars asperge van het ras Cumulus.      


Tijdens de officiële opening van het Brabantse Aspergeseizoen maandag 24 april bij restaurant de Collse Hoeve is de hierbij horende trofee aan de trotse winnaars worden overhandigd, welke zij gedurende een jaar in hun boerderijwinkel mogen zetten.

Dus voor "Dé Lekkerste Asperges van 2017” gaat u naar:

Aspergekwekerij J. Jansen

Jan en Maria Jansen
Boord 14, 5674 ND Nuenen
Tel. 040-2837418
www.kwekerij-jansen.nl