Brabant Asperge Genootschap

 

Groot bedrag voor Muziekids

Stichting “het Brabants Asperge Genootschap” heeft een flink bedrag opgehaald met de verzorging van een gesponsord seniorendiner en dit gedoneerd aan de Stichting Muziekids

DSC04087

Tijdens het diner ter afsluiting van het aspergeseizoen 2015 bij restaurant “Riddershoeve” te Berkel-Enschot is deze cheque officieel overhandigd door BAG-voorzitter Chris Dekkers en Ans Roefs van park “Boswijk” aan Dick Schalkwijk & Monica Tijdink van de stichting Muziekids.

 Asperge promotie en maatschappelijke betrokkenheid.

Het Brabants Asperge Genootschap promoot al ruim 20 jaar de Brabantse blanke asperge onder het motto:

“Brabantse Asperges, van Kop tot Kuntje dé Lekkerste”.

Er wordt door hen ieder jaar een charitatieve instelling onder de aandacht gebracht; eerder waren dit Stichting ALS, Stichting PHA en de stichting Hulphond en voor 2015 richten zij hun aandacht op  de stichting Muziekids

 

Logo Muziekids
Jaarlijks verzorgt het BAG een gesponsord aspergediner voor de bewoners van een Brabants verpleeg- of verzorgingstehuis, waarvan het BAG vindt dat dit een maatschappelijk “vergeten” groep is.  Bij veel van deze instellingen is door bezuinigingen een eigen keukenvoorziening weggesaneerd en krijgen bewoners vaak geregenereerde diepvriesmaaltijden of maaltijden afkomstig uit centrale keukens.  Een mooi, maar ook gevoelig product als Brabantse asperges is dan ook iets wat zelden, maar eerder nooit op het menu voorkomt voor deze toch asperge-minnende bevolkingsgroep.  Voor het derde jaar op rij hebben zij dit 3-gangendiner op donderdag 28 mei jl. verzorgd. Ditmaal voor de bewoners van Park Boswijk te Vught, onderdeel van Van Neynsel.  Voor deelname aan deze asperge-avond werd aan bewoners en familieleden een kleine bijdrage gevraagd.  De gehele opbrengst van deze avond; het mooie bedrag van € 1.281,50 wordt door het BAG gedoneerd aan de Stichting “Muziekids”.

 

Doelstelling van de stichting “Muziekids” is het realiseren van muziekstudio’s in ziekenhuizen voor kinderen tot 18 jaar. Door het zelf maken en beluisteren van muziek voelen de patiëntjes zich even beter en wordt het stressniveau verlaagd. Dit kan bijdragen aan een versneld herstel. Muziek geeft afleiding en troost. Het verbroedert en het verbindt. Dat blijkt ook steeds meer uit wetenschappelijk onderzoek. Het bewijs daarvoor wordt dagelijks geleverd in de Guus Meeuwis Muziekids Studio in het St.Elisabeth Ziekenhuis Tilburg. En naast de fijne ontspannende muziekbeleving, horen daarbij hartverwarmende, maar ook heftige verhalen.