Brabant Asperge Genootschap

 

Eerste asperges van de volle grond 2016

De eerste asperges van de volle grond 2016 zijn gestoken !

Jaarlijks organiseert de stichting “het Brabants Asperge Genootschap” onder zijn aangesloten aspergetelers een competitie, welke teler de eerste asperges van de volle grond steekt.

Wij kunnen u dan ook melden dat de eerste asperges van de volle grond 2016 op 15 maart zijn gestoken. Mede door de zachte winter is er een record, deze eerste melding is nog nooit sinds het bestaan van het Genootschap zo vroeg geweest ! Deze asperges zijn afkomstig van aspergebedden die geen enkele artificiële aanpassing hebben m.a.w. geen verwarmde bedden of kassen.


Eerste Asperge Van Beek 16 Mrt 2016

Wij ontvingen de eerste melding van Antonio van Beek van:  "Aspergekwekerij fam. Van Beek"  uit Terheijden en na controle door Frans van Beerendonk ( oud bestuurslid volle grond tuinbouw ZLTO ) en diverse bestuursleden van het Genootschap ter plaatse kunnen wij deze eerste oogst dan ook bevestigen.

 

Bergvliet Zilveren Aspergesteker _0048 Bergvliet Zilveren Aspergesteker _0022


De trofee “het Zilveren Aspergesteekmes” is op het aspergeveld van de fam. van Beek officieel uitgereikt, onder het toeziend oog van het Brabants Asperge Genootschap, door de burgemeester van de gemeente Drimmelen de heer Gert de Kok. Aansluitend heeft de heer de Kok ook nog zelf asperges gestoken.

 

Aspergekwekerij fam. Van Beek

Munnikenhof 15
4844 PK Terheijden
Tel. 076-5934760
www.vanbeekasperges.nl