Brabant Asperge Genootschap

 

Het Brabantse aspergeseizoen 2020 is afgelopen.

Doordat in het aspergeseizoen alle openbare bijeenkomsten waren stilgelegd, was er dit jaar geen gebruikelijke  "HOUDOE ASPERGE".
De traditonele afsluiting van het aspergeseizoen, waarbij we gezamenlijk met onze aspergetelers, restaurateurs en aspergeliefhebbers het seizoen een waardige afsluiting geven met een mooi diner, waarbij de asperge dan voor de laatste maal volop wordt geserveerd.


Het was een aspergeseizoen met vele gezichten; de restaurants waren gesloten of leverden afhaal- of bezorgmaaltijden en bij de telers was het extra druk om de liefhebber te bedienen, welke niet naar een restaurant konden gaan. Hierbij werd het geduld vaak stevig op de proef gesteld met als hoogtepunt op paaszaterdag, waarbij wachtrijen onstonden bij de telers van soms wel 2 à 3 uur!

Het was ook een seizoen met vele weersverschillen, vorst aan het begin en droog en ineens veel water gedurende het seizoen.

Wateroverlast (2) Beregening (1)

Wateroverlast en de noodzakelijke beregening binnen enkele weken tijd !

Maar over het algemeen kunnen onze telers toch terugkijken op een geslaagd aspergeseizoen, met veel klandizie in hun boerderijwinkel.

Onze telers zijn inmiddels gestopt met het steken van asperges, om ervoor te zorgen dat u in 2021 weer verzekerd bent van verse aanvoer.  We zullen echter zo’n 9 maanden geduld moeten hebben om hier weer van te kunnen genieten.


 

Heel Brabant Eet Asperges

Heel Brabant Eet Asperges In het weekend van 15 t/m 17 mei was er de actie:

Heel Brabant Eet Asperges

Een bijzonder succesvolle actie die veel heeft losgemaakt in Brabant en welke zeer zeker in het volgende aspergeseizoen een vervolg zal krijgen.

Hierbij hopen we natuurlijk dat de restaurants weer volledig zonder beperkingen open mogen zijn en ook volop met deze actie kunnen meedoen.

Kijk hier voor meer info over deze actie.Prijspuzzel in het magazine

Voorblad Magazine 2020 De mogelijkheid tot inzending van de slagzin van onze prijspuzzel is inmiddels gesloten en uit een record aantal inzendingen worden dan de winnaars getrokken.

De winnaars van de prijzen worden persoonlijk per mail op de hoogte gebracht en krijgen hun prijs dan thuisbezorgd.

Voor meer info zie dan binnenkort onze website

Wil u het magazine nog eens doorkijken?

De uitgave van 2020 blijft  on-line  in te zien.

 

Het Brabants Asperge Genootschap zet zijn activiteiten nu even op een laag pitje en we gaan dan ook eerst genieten van een vakantie, maar zodra deze voorbij is gaan we ons weer met vol enthousiasme storten op het in gang zetten van de activiteiten voor het aspergeseizoen 2021.


Wij wensen u dan ook een hele FIJNE VAKANTIE toe en vertrouwen erop u het volgende aspergeseizoen weer tot onze trouwe deelnemers te mogen rekenen.