Brabant Asperge Genootschap

 

Het magazine 2013

Het eerste exemplaar van het jaarlijkse magazine Brabantse Asperges, van Kop tot Kuntje de Lekkerste is tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis op woensdag 3 april 2013 door de president van het Brabants Asperge Genootschap, officieel overhandigd aan dhr. Bert Pauli, gedeputeerde economische zaken van de provincie Noord-Brabant.

  DSC_0277 (640x 428)

Dhr Pauli was bijzonder verheugd om het eerste exemplaar op deze feestelijke wijze; door het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap in vol ornaat, in ontvangst te mogen nemen. Na de overhandiging uitte dhr Pauli zijn bewondering voor het Brabants Asperge Genootschap voor hun bijdrage om de Brabantse aspergecultuur in Brabant en de rest van Nederland onder de aandacht van de mensen te brengen. In een ontspannen sfeer werd er een toast uitgebracht op een goed komend aspergeseizoen onder het genot van de aspergewijn 2013 van het Brabants Asperge Genootschap, de l'Arjolle 2012 van wijnkoperij van Bilsen uit Tilburg, welke de winnaar is van de jaarlijkse competitie om de Brabantse aspergewijnverkiezing.
Helaas zijn er op het moment van overhandiging door het aanhoudende koude weer nog geen asperges van de koude grond gestoken; nu maar hopen op een weersomslag zodat de asperges van de volle grond maar snel komen. De eerste Brabantse asperges in het vorige aspergeseizoen werden reeds gestoken op 23 maart 2012 te Mierlo; het wachten is nu op de aspergeteler welke zich het zal melden met de eerste asperges van de volle grond.

Het magazine is vanaf heden gratis verkrijgbaar bij alle aangesloten aspergetelers en -restaurants van het Brabants Asperge Genootschap en bij diverse VVV-kantoren in Noord-Brabant.

Magazine Voorkant 2013 (453x 640) De voorpagina met een prachtige afbeelding van het witte goud zoals wij ze graag promoten, met ham, ei en krieltjes; op z'n Brabants !

Prijspuzzel:
Ook in de uitgave van 2013 staat er weer een puzzel waarmee u mooie prijzen kunt winnen, t.w.:

Dinercheque:
beschikbaar gesteld door restaurant "De Rooise Boerderij", St. Oedenrode
beschikbaar gesteld door restaurant "In de Bossche Eetkaemer", 's-Hertogenbosch
beschikbaar gesteld door gasterij "De Gouden Leeuw", Bakel

Wijnpakket:
beschikbaar gesteld door Deils Wijnhuis Wijnimport, Deil.

Vip-ontvangst:
bij een van onze telers in het seizoen 2014, met bezoek aan de aspergevelden en 1 kg geschilde asperges.

Tijdens de Houdoe-manifestatie op maandag 24 juni zijn de winnaars bekendgemaakt.