Brabant Asperge Genootschap

 

Landelijke opening aspergeseizoen 2013

Zou het lukken om genoeg asperges te steken om het seizoen te openen? Met het koude weer van afgelopen weken was dat nog even de vraag, maar het is gelukt. Donderdag 11 april werd het officiële aspergeseizoen geopend in de Efteling. Sandra Ysbrandy, TV-kok bij Life4You en het Familiediner, is de asperge-ambassadrice van dit jaar.

DSC03536 (640x 428)

"We hebben zij bijeen moeten sprokkelen", vertelde Pieter Smits, voorzitter van Dubbel A, tijdens de officiële opening van het landelijke aspergeseizoen. "Maar aanstaande zondag wordt het 20 graden. Dan staan ze op uitbarsten." Als de nachttemperatuur eenmaal in de dubbele cijfers komt, gaat het volgens Smits razendsnel met de asperges. Daarom is ook gekozen voor de slogan 'Proef de Lente'. Bovendien wordt het lange wachten volgens Smits binnenkort dubbel en dwars beloond.

DSC03592 (640x 428)

De nieuwe ambassadrice van de asperges; Sandra Ysbrandy opende het seizoen in de Efteling. Dit jaar zonder aspergekoningin, maar met ondersteuning van niemand minder dan roodkapje. De fakir in het sprookjesbos blies op zijn fluit en in plaats van de tulpen, kwamen er asperges uit de grond. Ysbrandy vertelde vroeger zelf asperges te hebben gestoken op een kwekerij bij haar in de buurt. Nu is ze druk met haar werk als televisiekok voor onder andere Life4You en Het Familiediner. Niet alleen daar zal ze met de asperges aan de slag gaan, ze wil zich ook inzetten voor bekendheid van de asperge onder de jonge gezinnen. "Daar is de consumptie nog heel laag - ik wil ze toegankelijk maken voor iedereen", sprak ze.

DSC03714 (428x 640)

Sandra Ysbrandy met haar voorganger bij Het Familiediner ons bestuurslid en meesterkok Léon Ribbens met het eerste kistje asperges van het seizoen.