Brabant Asperge Genootschap

 

Landelijke opening aspergeseizoen 2014

Donderdag 10 april is het Nationale aspergeseizoen officieel geopend bij Grand hotel Huis ter Duin, waar speciaal voor deze gelegenheid een echt aspergeveld was aangelegd op het strand.

DSC00392

De nieuwe ambassadrice van de asperges; Vivian Reijs arriveerde met een helikopter en heeft het eerste kistje asperges overhandigd aan de directeur van Huis ter Duin, Richard Wilms van het Nederlands aspergecentrum en Pieter Smits de voorzitter van de stichting Dubbel A.

DSC00563


Ook heeft de nieuwe asperge ambassadeur samen met Meesterkok Léon Ribbens asperges gestoken op het aspergeveld op het Noordwijkse strand.

DSC00502

Van Sandra Ysbrandy de asperge ambassadeur van vorig jaar, welke de asperge veelvuldig heeft gepromoot bij "Life4You" waar ze wekelijks haar kook bijdrage levert, heeft samen Joop Braakhekke de bijbehorende oorkonde overhandigd aan Vivian Reijs.

DSC00464 (1)

Aansluitend aan alle officiële plechtigheden hebben alle genodigden genoten van een heerlijke aspergelunch waarbij o.a. ook de inmiddels beroemde Kroningscocktail een creatie van Léon Ribbens is geserveerd, voor deze gelegenheid was deze cocktail deze dag speciaal gemaakt door Frank Groeneweg van de Rooise Boerderij en Sandra Ysbrandy.