Brabant Asperge Genootschap

 

Loofverbranding 2014

Jaarlijkse traditionele loofverbranding bijzonder succesvol dankzij grote opkomst van onze leden telers.

PICT0021

 

Op maandag 3 november jl. is de traditionele loofverbranding gehouden voor onze telers, een jaarlijkse avond speciaal georganiseerd voor de aspergetelers aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap. Gebruikelijk waren we te gast bij een van onze telers in de provincie maar voor deze keer waren we te gast in restaurant De Rooise Boerderij hiermee hebben we de 20e keer loofverbranding een extra feestelijk tintje gegeven.

Traditioneel is tijdens deze avond symbolisch het loof verbrand en waren er weer enkele sprekers, waaronder de heer Herman Litjens van de ZLTO met als onderwerp de ontwikkeling van de agrarische regels bij het omgevingsrecht.

Ook konden onze telers kennismaken met een speciaal ontworpen aspergeservies door Lidy van de Ven van Aspergekwekerij D'n Aspergehof uit Mierlo i.s.m. Villeroy & Boch.

Deze avond is ook een wisseling binnen het bestuur geweest ten overstaan van onze telers, twee bestuursleden van het eerste uur, onze president en foundateur hebben het stokje na 20 jaar overgedragen.