Brabant Asperge Genootschap

 

Loofverbranding 2015

Jaarlijkse traditionele loofverbranding bijzonder succesvol dankzij grote opkomst van onze leden telers.

Loofverbr 2015 (640x 420)

 

Op maandag 9 november jl. is de traditionele loofverbranding gehouden voor onze telers, een jaarlijkse avond speciaal georganiseerd voor de aspergetelers aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap.

Dit jaar waren we te gast bij Lidy van de Ven en Jos Huijbers van Aspergekwekerij "d'n Aspergehof" in Mierlo, waar alle collega asperge-telers kennis konden maken met de dit jaar nieuw geopende winkel en schitterende ontvangstruimte. 

Traditioneel is tijdens deze avond symbolisch het loof verbrand en heeft de heer Pascal Smits van Salaris Point een presentatie gehouden over de diverse vormen van verloning in de agrarische sector.

Onder het genot van een heerlijke maaltijd en een drankje hebben de telers gezellig met elkaar kunnen bijpraten over diverse onderwerpen welke nog op tafel kwamen.

Nu kunnen de aspergebedden rustig de winter doorkomen en dan maar afwachten wanneer de eerste "Koningin der groenten" in het voorjaar haar kopje weer op zal steken om het aspergeseizoen 2016 in te luiden. Hierover zal het Brabants Asperge Genootschap dan weer uitgebreid berichten met het nieuws over de eerste asperge van de volle grond.