Brabant Asperge Genootschap

 

Loofverbranding 2016

Jaarlijkse traditionele loofverbranding bijzonder succesvol dankzij grote opkomst van onze leden telers.

Img _7925

 

Op maandag 14 november jl. is de traditionele loofverbranding gehouden voor onze telers; een jaarlijkse avond speciaal georganiseerd voor de aspergetelers aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap.

Dit jaar waren we te gast bij Annie en haar zoon Maarten van Hoof in de nieuwe bedrijfshal van "Van Hoof zachtfruit en asperges" gelegen aan de Schootsedijk te Olland, waar alle collega asperge-telers kennis konden maken met de ruimtes waar de verwerking plaatsvindt en de schitterende huisvesting voor de seizoensarbeiders. 

Traditioneel is tijdens deze avond symbolisch het loof verbrand en heeft Gerard van Loon, product manager van The Greenery, een presentatie gehouden over de verkoop en afzet in de markt van asperges.

Ook is op deze avond de winnaar bekend gemaakt van de verkiezing onder de telers van dé: "Aspergewinkel 2017".

Tijdens het aspergeseizoen 2016 zijn vele winkels van de thuisverkopende telers bezocht door onze mystery-shoppers. De kwaliteit en uitstraling was erg hoog en met een gering verschil in punten is als winnaar naar voren gekomen:

Ter Stege      

Aspergeboerderij ter Stege

Frenk en Helma ter Stege
Venstraat 4b
5271 TV Sint-Michielsgestel
Tel. 073-5512184
www.aspergeboerderijterstege.nl       

Helaas waren de winnaars niet zelf aanwezig om de wisseltroffee in ontvangst te nemen, maar een delegatie van het bestuur zal deze aan Frenk en Helma gaan uitreiken, waarna ze in het nieuwe aspergeseizoen de trofee prominent in hun verkoopruimte mogen zetten en zich mogen profileren als:

Dé Aspergewinkel 2017

van het Brabants Asperge Genootschap

Onder het genot van een heerlijke maaltijd en een drankje hebben de telers gezellig met elkaar kunnen bijpraten over diverse onderwerpen welke nog op tafel kwamen.

Nu kunnen de aspergebedden rustig de winter doorkomen en dan maar afwachten wanneer de eerste "Koningin der groenten" in het voorjaar haar kopje weer op zal steken om het aspergeseizoen 2017 in te luiden. Hierover zal het Brabants Asperge Genootschap dan weer uitgebreid berichten met het nieuws over de eerste asperge van de volle grond.