Brabant Asperge Genootschap

 

officiële overhandiging 1e exemplaar magazine

Voorblad 2014

Brabantse Asperges,

van kop tot kuntje dé lekkerste 2014

Het eerste exemplaar van het jaarlijkse magazine Brabantse Asperges, van Kop tot Kuntje de Lekkerste is tijdens een feestelijke bijeenkomst door de president van het Brabants Asperge Genootschap, dhr Jes van Rixtel, officieel overhandigd aan de Burgemeester van 's-Hertogenbosch dhr Ton Rombouts, als voorzitter van AgriFood Capital Noordoost Brabant.

DSC_0006


De heer Rombouts was bijzonder verheugd om het eerste exemplaar op deze feestelijke wijze door het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap in vol ornaat, in ontvangst te mogen nemen. Na de overhandiging uitte dhr Rombouts zijn bewondering voor het Brabants Asperge Genootschap voor hun bijdrage om de Brabantse aspergecultuur in Brabant en de rest van Nederland onder de aandacht van de mensen te brengen. In een ontspannen sfeer werd er een toast uitgebracht op een goed komend aspergeseizoen, onder het genot van de aspergewijn 2014 van het Brabants Asperge Genootschap, de "La Tour des Dames" viognier van wijnkoperij van Bilsen uit Tilburg, welke de winnaar is van de jaarlijkse competitie om de Brabantse Aspergewijn verkiezing.

Ook is aan het gezelschap de Kroningscocktail geserveerd, een creatie van meesterkok Léon Ribbens. Deze cocktail is speciaal ontworpen en voor het eerst geserveerd aan de koning en koningin tijdens hun kennismakingsbezoek aan de provincie Noord-Brabant in juni 2013.
Het Brabants Asperge Genootschap, welke de Brabantse aspergecultuur promoot, bestaat nu 20 jaar en geeft jaarlijks in eigen beheer een magazine uit met alle wetenswaardigheden over de Brabantse asperge.  Wat eerst een eenvoudige aspergekrant was, is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een full colour consumentengericht magazine van 48 pagina's, wat in heel de provincie verspreid wordt in een oplage van 22.500 stuks.
In voorgaande jaren werd het magazine gepresenteerd tijdens de officiële opening van het Brabantse aspergeseizoen eind april.  Maar door het toegenomen succes van het magazine is ervoor gekozen om het magazine vroeger in het seizoen te distribueren
Het magazine is vanaf heden gratis verkrijgbaar bij alle aangesloten aspergetelers en -restaurants van het Brabants Asperge Genootschap en bij diverse VVV-kantoren in Noord-Brabant.

Of online in te zien:

www.boleijdesign.nl/images/sampledata/flipbook_BAG2014/BA_2014.html