Brabant Asperge Genootschap

 

Nationale opening aspergeseizoen 2015

Opening Aspergeseizoen 2015

 

In Museum De Locht in Melderslo (L) op donderdag 9 april het nationale aspergeseizoen 2015 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is TV-kok en bestseller auteur van diverse kookboeken Mathijs Vrieze door Dubbel A benoemd tot aspergeambassadeur 2015. Na een verrassende introductie werd de eerste steek verricht op het aspergeveld van Museum De Locht, waar tevens het nationale aspergepaviljoen is gehuisvest. De opening werd afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveerden.

DSC00415

Met het sabreren van een fles champagne heeft de nieuwe asperge ambassadeur Matthijs Vrieze het aspergeseizoen officieel ingeluid.

Mathijs Vrieze vindt in asperges de ideale combinatie

De kern van Mathijs Vrieze’s visie is gezond en lekker eten. De TV-kok en schrijver van diverse bestseller kookboeken vindt in asperges de ideale combinatie tussen beide! Met trots accepteerde hij dan ook zijn benoeming tot Aspergeambassadeur 2015. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Vivian Reijs, welke de titel in 2014 mocht dragen.

Vrieze is van het échte koken: Zonder pakjes en poeders toch binnen een half uur de meest lekkere gezonde gerechten op tafel. Zo staat op zijn site te lezen. ‘En met asperges kun je heerlijk uitpakken!’, aldus Vrieze ‘Gezond, lekker, duurzaam, vers en toegankelijk. Het seizoen is begonnen!’ Met zijn passie creëert hij op een aansprekende manier bewustwording wat goede voeding voor onze gezondheid kan betekenen. ‘En asperges mogen in een dergelijk menu natuurlijk niet ontbreken.’

Mathijs Vrieze zal zich hier gedurende het hele aspergeseizoen voor inzetten.

 

DSC00457

 

Uit handen van Sandra Ysbrandy die eerder al asperge ambassadeur was en de asperge veelvuldig heeft gepromoot bij "Life4You" waar ze wekelijks haar kook bijdrage levert, ontving Matthijs het eerste kistje asperges en de oorkonde.

 

Dsc 00489

Een delegatie van het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap met Sandra Ysbrandy tussen de aspergebedden.