Brabant Asperge Genootschap

 

Nationale opening aspergeseizoen 2016

HR_elanhotelpix _ssrotterdam _aerial _0999 - Copy

 

In hartje Rotterdam, op het aan de kade liggende "SS Rotterdam" is donderdag 14 april 2016 het nationale aspergeseizoen 2016 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is de aspergeambassadeur 2016 onthuld. Tweesterren chefkok François Geurds is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2016. De opening is afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveerden. 

 

Bestuur Met Asp Ambas 2016

De nieuw benoemde Asperge ambassadeur samen met het Brabants Asperge Genootschap.

François Geurds enthousiast over rol als Aspergeambassadeur
François Geurds behoort met twee sterrenrestaurants, FG Restaurant** & FG Food Labs*, in de haute cuisine tot de absolute top.
Niemand zo vergevorderd op gebied van smaak als hij. Als enige chef in Nederland beschikt hij over een eigen smaaklaboratorium. De delicate smaak van witte asperges maakt deze meesterkok tot een groot fan. ,,Ik ben vereerd dat ik ben verkozen tot de Aspergeambassadeur van 2016. Deze rol zal ik met verve vervullen. Tot het einde van het seizoen serveer ik in FG Restaurant een Ambassadeurslunch: een viergangenmenu met het witte goud in de hoofdrol. Je kunt zoveel kanten op met deze superieure groente.''

Asperges 01    

Bestuur Met Asp Ambassadeurs

Diverse asperge ambassadeurs welke François Geurds zijn voor gegaan waren voor dit 3e lustrum naar Rotterdam gekomen.